Karakters van de Barok

Bekende en onbekende componisten en hun magistrale werken.

Componisten uit de barokperiode 1600-1750, meesters die in onze tijd regelmatig vertolkt worden. Wie kent ze niet: J.S. Bach, A. Vivaldi, J.M. Leclair, G.Ph. Telemann maar kennen wij ook al hun werken? Bekende en minder bekende componisten (zoals G. Valentini en G.B. Vitali) zullen door onze hedendaagse musici worden vertolkt. Een mengeling van bekende en onbekende werken.

Het wordt genieten van o.a. het celloconcert RV 401 in c kl. van A. Vivaldi door Tomas Kardos en het schitterende fluitconcert op. 7 nr. 3 in C gr. van J.M. Leclair door Tiziano Teodori. De componisten Vivaldi en Leclair hebben elkaar waarschijnlijk ontmoet, hebben geleefd in dezelfde periode. Door hun muziekschrift kunnen wij vandaag de dag genieten van de bloeiende cultuurmuziek van verschillende Europese vorstenhoven. Veel hoogtijdagen en festiviteiten werden in die tijd opgeluisterd door speciaal voor die gelegenheid in opdracht gecomponeerde werken. Ook ten behoeve van kerkelijke erediensten werden in het tijdperk van de barok nieuwe muziekvormen ontwikkeld.

Barokensemble ConcertoValiante

Traverso: Tiziano Teodori,   Cello:Tomas Kardos

Viool:  James Hewitt, Xiangji Zeng, Weronika Zimnoch;  altviool:  Clara Sawada

Theorbe: Balazs Tóth;    Violone: Yussif Barakat;    Klavecimbel:  Leonardo Valiante

 

Vrijdag 1 maart 2019 in de Familiekerk, Den Haag, Kamperfoeliestraat 279Aanvang 20:00

Zaterdag 2 maart 2019 in de Oude Kerk, Voorburg, Heerenstraat 77, Aanvang 20:00

 

Toegangskaarten:        €  21,00   Voorverkoop:   regulier    €   16,00;      65+    €   12,50;   Studenten & <12 jr.   €     7,50

Kaarten bestellen: concertovaliante@ziggo.nl    of 06-23867050